Ehető gyertyatartó – játék a kaláccsal

Kategória: Egyebek, Kenyér

Gyerekkorában az ember sokat hallotta, hogy ne játsszon az étellel. Persze ez sokszor a rossz evő, a tányéron levőket inkább csak piszkálgató csemetéknek szólt, de a helytelenkedésre vetemedőknek még inkább.

Az ilyen játékot persze nem tiltotta volna Anyánk se, hiszen ezzel nem teszünk kárt az ételben, és még mutatós is játszadozásunk eredménye.

A húsvéti kalács készítésekor félre tett tésztából készült, ugyanúgy, mint a nyuszi is. Hármas fonással készült a koszorú, ami önmagában nem bonyolult dolog. Ha tojást tennénk díszként a közepébe, akkor semmi mást nem kell csináljunk vele, mint tojással megkenve megsütni.

Ha viszont gyertyatartónak szánjuk, akkor a kiszemelt gyertya vastagságának megfelelő hengert sodorjunk papírból, csavarjuk egy kis sütőpapírba, hogy ne ragadjon hozzá a kalács, és illesszük a közepébe. Így a megsült kalácsban pont akkora luk lesz, hogy beleférjen a gyertya, és szépen megtartsa. A kihűlt kalácsból könnyen kihúzhatjuk ezt a dugót és mehet bele a gyertya. Legyünk türelemmel amíg kihűl, nem finom a kalács beleolvadt viasszal.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos