Erős fokhagymakrém – befőzés
 Aki próbált már tubusos fokhagymakrémet használni az tudja, hogy elég érdekes íze tud lenni, és akkor most nagyon finoman fogalmaztam. A tavaszi, friss fokhagyma aromájából csak úgy tudunk átmenteni valamennyit, ha magunk készítünk krémet belőle.
Aki próbált már tubusos fokhagymakrémet használni az tudja, hogy elég érdekes íze tud lenni, és akkor most nagyon finoman fogalmaztam. A tavaszi, friss fokhagyma aromájából csak úgy tudunk átmenteni valamennyit, ha magunk készítünk krémet belőle.
A friss fokhagymának van a legintenzívebb aromája, ha főzzük, hőkezeljük, akkor ebből veszít, a jellege is megváltozik. Ezért készül ez a krém nyersen, ami miatt viszont csak korlátozottan áll el fagyasztás nélkül.
4 – 5 fej megpucolt fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 teáskanál só
2 késhegynyi aszkorbinsav (C-vitamin)
A meghámozott fokhagyma gerezdeket az olajjal, sóval és a C-vitaminnal turmixoljuk sűrű péppé. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, nehogy folyós legyen. A C-vitamin antioxidánsként védi a barnulástól. Ha nem akarjuk néhány hétnél tovább tárolni, tegyük üvegbe és a hűtőbe. Hosszabb időre eltenni úgy tudjuk, hogy a kicsit hígabbra csinált krémet jégkockakészítő zacskóba töltjük és befagyasztjuk. Ne felejtsük az egészet jól záró dobozba is betenni, nehogy minden átvegye a szagát. Így, nyersen eltéve lesz a legerősebb az íze és a szaga is. Használhatjuk ételek ízesítésére, grillezett húsok mellé, vagy egyszerűen egy szelet ropogós, zsíros kenyérre kenve.
Első közlésként a Kifőztük receptújságban jelent meg, amire az oldalsávi címlapképre kattintva lehet feliratkozni.
 Értesítés az új receptekről
Értesítés az új receptekről  Kövessen twitteren
Kövessen twitteren  
     info kukac jokaja.hu
 info kukac jokaja.hu
Ezt már az újságban is kinéztem magamnak…