Eszter villámgyors diós kockája
Ez egy igazi Nagymama recept, unokák kényeztetésére, barátosnék fogadására.
Rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és napokig friss marad, ha marad. A recept legnagyobb nehézsége az utolsó pontja, ritkán sikerül a teljes tepsire vonatkoztatni.
Nagyon diós, nagyon finom, diókedvelőknek egyszerűen kötelező. Ugye diétás is, elvégre egy szem lisztet se szórunk bele? 😉
30 dkg vaj
2 x 30 dkg porcukor
30 dkg darált dió
6 ek piskótamorzsa
6 tojás
1 tk instant kávépor
fél diók a díszítéshez
A vajat keverjük habosra 30 dkg porcukorral. Keverjük bele a diót és a morzsát is. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan keverjük a tésztába. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és a 175 fokra előfűtött sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg.
Amíg sül, a tojások sárgáját, habverővel verjük fehéredésig, majd keverjük bele a másik 30 dkg porcukrot és a kávét. A még meleg tésztát, hosszú pengéjű késsel, néhány gyors mozdulattal vonjuk be ezzel a mázzal. Pár perc hűlés után, éles késsel vágjuk kockákra, és mindegyikre nyomjunk egy fél diót. Ahhoz, hogy a máz elveszítse ragacsosságát, másnapig pihentessük.
ez pont nekem való, hiszen diófüggö vagyok.
csak mielött holnap nekiesek a biztonság kedvéért kiszámolom a kalóriatartalmát;-)
Ne sokat számolgass! Úgy is nekiesel, akkor meg minek lelkiismeret furdalást okozni? 😉