Fattoush a kenyérsaláta

Kategória: Kenyér, Saláták

fattoushAz arab világban szinte mindenhol ismerik azt a salátát. Sok más ételhez hasonlóan ennek sincs kőbe vésett receptje, szezontól, szakácstól függően változik. Ami állandó benne, az a ropogósra pirított kenyér. Az ételnek, és különösen a kenyérnek arrafelé is becsülete van, nem dobják ki, még ha kicsit megszikkadt, akkor sem. Remekül fel lehet használni pl. egy ilyen salátába. Természetesen a jellegzetes lepénykenyérből készül, amit fokhagymás olajjal megkenve, sütőben pirítanak ropogósra. Azért nyugodtan nekiállhatunk magyar kenyérszeletekből is.

Salátás tálban keverjük össze a kis kockákra aprított zöldségféléket. 2 kis uborkát, 4 közepes paradicsomot, 1 húsos (kaliforniai) paprikát, csokor újhagymát. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, mentával.

Készítsünk salátaöntetet olívaolajból, citromléből, gerezd átnyomott fokhagymából, őrölt római köményből és feketeborsból. Ezt öntsük a salátára és alaposan keverjük össze. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele az összetört lepénykenyeret, vagy a kockákra vágva megpirított kenyérszeleteket.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos