Tüzes nagymama – csak felnőtteknek

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Alkoholos italok, Tejes ételek

Fura nevét alighanem onnan kapta, hogy minden hozzávalója olyan finom, hogy még a Nagyik is szívesen melengetik vele magukat. A vaníliáról a legtöbben őrzünk olyan emléket, hogy a Nagyihoz belépve a frissen sült süteményen épp a vanília illata csapta meg az orrunkat.

Mindez forró tejjel, tojáslikőrrel esetleg tejszínhabbal percek alatt tudja felmelegíteni télidőben elgémberedett tagjainkat és kisimítani gyűrött lelkünket. Hazaérve egy rövid szusszanás egy ilyen bögrével a kezünkben elég ahhoz, hogy újult erővel fogjunk hozzá az otthoni teendőinkhez.

A bögre külön kedvencem, mert igazából az üveg pohár tartására szolgál, arra, hogy a forró itallal ne süssük meg a kezünket. Tessék figyelmesen megnézni, és kitalálni, melyik városból kaptam?

2 dl tej
0,5 dl tojáslikőr
vanília

A tejet melegítsük meg jó alaposan, de ne forraljuk fel. Adjunk hozzá annyi vaníliát, amennyi kedvünkre van, és töltsük bele a tojáslikőrt. A vanília lehet pl. egy fél rúd kikapart belseje, vaníliás cukor, vagy a sokak által elkészített alkoholos vanília kivonat – ebbe az utóbbi passzol a legjobban.

Többféleképp lehet még fokozni. Lehet a tejet felhabosítani, mint egy capuccinohoz, a tetejére fahéjat vagy kakaóport szitálni, vagy egyszerűen tejszínhab sapkát nyomni rá a habszifonból.

Fázós vaníliakedvelőknek kötelező.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Tüzes nagymama – csak felnőtteknek”


 1. BeckZsu says:

  Én a vaníliát is kedvelem, a tojáslikőrt is – meg a Brémai muzsikusokat is!
  Volt valaha egy remek rajzfilm 🙂

 2. szepyke says:

  Az anyját! Ez igen! Bevágnék egy ilyet, és ott állva bedobnám a szunyát!:))))Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos