Fűszeres ketchup
 Kedves barátnénktól kaptuk ezt a receptet. Az a jellegzetessége, hogy a Tőle származó receptekben mindig nagyon sokféle fűszer szerepel, némelyik csak egész kis menyiségben, mégis így áll össze az ízek harmóniája.
Kedves barátnénktól kaptuk ezt a receptet. Az a jellegzetessége, hogy a Tőle származó receptekben mindig nagyon sokféle fűszer szerepel, némelyik csak egész kis menyiségben, mégis így áll össze az ízek harmóniája.
2 kg paradicsomhoz veszek
2 tört szegfűborsot
4 tört szegfűszeget
1,75 evőkanál sót
2,75 evőkanál cukrot
2 szál zellerzöldet
4 gerezd fokhagymát
0,7 dl mustáros ecetet
1 nyolcadokba vágott vöröshagymát
1 púpozott mokkáskanál pástétomfűszert
0,5 mokkáskanál kakukkfüvet
10 szem fekete borsot
5 szem fehér borsot
0,5 evőkanál őrölt vegyes borsot
1 mokkáskanál őrölt fahéjat
1 mokkáskanál tört mustármagot
A paradicsomot felkockázom. Egy lábasba tett szűrőbe teszem és hagyom lecsorogni. A lecsorgatott paradicsomot lábasba teszem, a cukor, só és ecet kivételével mindent beleteszek és főzöm úgy fél órát. Ezután átdarálom paradicsompasszírozón, kétszer, vagyis a kijött héjakat még egyszer visszateszem, hogy a sűrűje se maradjon benne. Visszateszem a tűzre, felforralom és hozzáadom a cukrot, sót és az ecetet. Mi sűrűn szeretjük. Apró üvegekbe töltöm, száraz dunsztba teszem hűlni.
 Értesítés az új receptekről
Értesítés az új receptekről  Kövessen twitteren
Kövessen twitteren  
     info kukac jokaja.hu
 info kukac jokaja.hu