Kolbászhússal töltött, füstölt szűzpecsenye

Kategória: Disznóhúsok, Hideg ételek

toltott_fustolt_nyulja1a

Disznóvágás után kaptuk kóstolóba ezt a ritkaságot. Arrafelé ezt tartják a szűzpecsenye felhasználás legjobb receptjének. Lehet persze vitatkozni arról, hogy egy hirtelen sütésre alkalmas húsnak tényleg nincs-e jobb sorsa sütve, de tartsuk tiszteletben az ízlésüket, már csak azért is, mert egyike a nagyon finom recepteknek.

A tüskepecsenyét – mert Ők így hívják – felszúrják és ráhúzzák a hurkatöltő csövére. (Érdekes nyelvhasználat, hogy a kolbászt is a hurkatöltővel töltjük, nem használatos a kolbásztöltő kifejezés.) Megtöltik a kolbász töltelékével, erősen ügyelve arra, nehogy kipukkadjon. A végét összekötik és hurkot kötnek a madzagból, legyen minél fogva felakasztani. Egy napra beteszik a sonka mellé a sóba, majd a kolbászokkal együtt felfüstölik. Nagyon mutatós dolog egy magyaros hidegtálon is.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Kolbászhússal töltött, füstölt szűzpecsenye”


 1. sedith says:

  Szia!
  Már megint egy jó házi „felvágott”! Még mindig jobb felhasználási módja ez a szűzpecsenyének, mint mifelénk, ahol semmi értéke sincs: a disznóvágás napján belevágják a torokpecsenyébe, abba a pörköltfélébe, amit a friss húsból készítenek. Hiába mondom mindig, hogy az egy nemes húsrész, az üzletben szörnyen drága, kár odaprédálni, de nincs aki megértse. Aztán volt, hogy magamravállaltam az ételkészítést és olyankor átcsempésztem a hűtőbe. 😛 Mindenesetre, ez amit most feltettél a blogra, nagyon finom lehet.

  Amúgy mindig elcsodálkozom a sok finomságon, amit felteszel (mert követlek ám, csak nem tudok mindig írni), és ezek az üzleti dolgoknak a házi alternatívái nagyon csábítanak. Ha egyszer olyan sütőm lesz, hogy nagyon alacsony hűfokot is tudok állítani rajta, az biztos, hogy rengeteg iylesmit fogunk enni.

 2. szazala says:

  Mi is így töltjük fel,csak füstölni nem szoktuk(eddig).A necchálóba(az is a disznótól jön) tekerjük,és egyben megsütjük.Nagyon örülök,hogy közzétetted ezt a receptet!Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos