Gyömbéres tallér

Kategória: Aprósütemények

6 tojás sárgája
4 kanál rum
2 kanál cukor
1 cs vanília
1 diónyi reszelt gyömbér
1 késhegynyi só
6 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
15-20 dkg liszt

Ha van késes robotgépünk, azzal készítsük. Az anyagokat – a liszt kivételével – beletesszük az edénybe és krémesre keverjük. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, folytonos keverés közben. Annyit rakjunk bele, hogy puha tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjunk mogyorónyi kupacokat, majd nyomjuk laposra. Kenjük meg tojással, és tegyük félre egy órára, hűvös helyre. Forró sütőbe (200 fok)  tegyük – ettől megemelkednek a lapocskák – majd vegyük vissza a hőt takarékra (130 fokra). Addig süssük, míg megszilárdul. Meg kell érinteni az oldalát, ha még ragad, akkor ráfér egy kis sütés.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: