Kapitánytarja, avagy padlizsános, paradicsomos rakott hús

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok

Az alapból rossz evő kölök ezen a nyáron folyamatosan hajóskapitányt játszik, ezt kihasználva lehet megfelelő elnevezésű kajákat beleimádkozni. Így lett a mai ebéd a kapitányok kedvence. Szerintem a hajó szakácsa is szeretné ezt a receptet, mert minimális munkával kapitányi fogást tálalhat.

kapitanytarjaA tarjaszeleteket (karajból is finom) kicsit megnyomkodtam, csak úgy ököllel, és megszórtam flekkenfűszerrel. Karikákra vágtam néhány paradicsomot és kér kisebb padlizsánt, Utóbbiakat mindkét oldalukon megsóztam, és hagytam állni, amíg a húst forró serpenyőben megsütöttem.

kapitanytarja1Kikent tepsibe elterítettem a szeletelt paradicsomot és megszórtam pici oreganoval.

kapitanytarja2

A paradicsomokra fektettem a hússzeleteket. Ez azért praktikus sorrend, mert így a hús nem ér hozzá a tepsihez, nem tud odasülni, könnyebb elmosogatni.

kapitanytarja3

A hússzeletek tetejét kiraktam a padlizsán karikákkal, amikről letöröltem a só miatt kiizzadt levüket.

kapitanytarja4

Egy kis pohár tejfölbe belenyomtam egy jókora gerezd fokhagymát és belekevertem azt a levet, amit a hússzeletek engedtek, amíg a sütés után a sorukra vártak. Végül az egészet bedugtam a sütőbe, kb. 15 percre, hogy kicsit összeérjenek az ízei és megpuhuljanak a zöldségek. Akinek kevés köretként a hússal sült zöldség, tálalhatja rizzsel, ami finoman felissza a levét.

Kapitányunk ugyan reklamált, hogy csíp kissé (tán a fokhagymától), de elfogadta, hogy egy igazi kapitány így szereti.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos