Kapitánytarja, avagy padlizsános, paradicsomos rakott hús
Az alapból rossz evő kölök ezen a nyáron folyamatosan hajóskapitányt játszik, ezt kihasználva lehet megfelelő elnevezésű kajákat beleimádkozni. Így lett a mai ebéd a kapitányok kedvence. Szerintem a hajó szakácsa is szeretné ezt a receptet, mert minimális munkával kapitányi fogást tálalhat.
A tarjaszeleteket (karajból is finom) kicsit megnyomkodtam, csak úgy ököllel, és megszórtam flekkenfűszerrel. Karikákra vágtam néhány paradicsomot és kér kisebb padlizsánt, Utóbbiakat mindkét oldalukon megsóztam, és hagytam állni, amíg a húst forró serpenyőben megsütöttem.
Kikent tepsibe elterítettem a szeletelt paradicsomot és megszórtam pici oreganoval.
A paradicsomokra fektettem a hússzeleteket. Ez azért praktikus sorrend, mert így a hús nem ér hozzá a tepsihez, nem tud odasülni, könnyebb elmosogatni.
A hússzeletek tetejét kiraktam a padlizsán karikákkal, amikről letöröltem a só miatt kiizzadt levüket.
Egy kis pohár tejfölbe belenyomtam egy jókora gerezd fokhagymát és belekevertem azt a levet, amit a hússzeletek engedtek, amíg a sütés után a sorukra vártak. Végül az egészet bedugtam a sütőbe, kb. 15 percre, hogy kicsit összeérjenek az ízei és megpuhuljanak a zöldségek. Akinek kevés köretként a hússal sült zöldség, tálalhatja rizzsel, ami finoman felissza a levét.
Kapitányunk ugyan reklamált, hogy csíp kissé (tán a fokhagymától), de elfogadta, hogy egy igazi kapitány így szereti.