Kiadós narancsital óvodányi adagban
1 kg kezeletlen héjú bionarancs
3-4 szál sárgarépa
0,5 kg méz
4-5 citrom leve
A narancsot mossuk meg, héjastól vágjuk darabokra, szedjük ki a magjait és bő vízben ázva tegyük egy ideig hűvösre. Pucoljuk meg a répákat, és annyi vízben, hogy ellepje, főzzük puhára, majd turmixoljuk simára. A narancsokat is főzzük puhára, amúgy szőröstül-bőröstül és azt is turmixoljuk simára. Ne főzzük együtt a répát naranccsal, mert a savtartalma miatt nehezen puhul meg. Egy 10 literes fazékba töltsük bele mindkét pépet, adjuk hozzá a mézet, és öntsük tele vízzel és ízesítsük citromlével.
Ha nincs egy óvodányi gyerek aki hamar meginná az egészet, tartósíthatjuk is. Ehhez forraljuk össze és azn forrón töltsük kimosott üvegekbe. A lezárt üvegeket bugyoláljuk pokrócokba, hogy lassan hűljenek ki.