Spenótos galuska sajttal
Szép zsenge spenót ugrott be a piaci kosárba. Fél kilónyit megmostam és lecsipegettem a legerősebb szárait. Forró vízbe dobtam és 2 perc múlva leszűrtem. Ez csak azért kellett, hogy simábbra tudjam turmixolni. A spenótpürébe beleütöttem 3 tojást, megsóztam, nyomtam bele egy gerezd fokhagymát és jócskán reszeltem rá szerecsendiót. Annyi liszttel kevertem össze, hogy jóféle galuskatészta legyen belőle. Forró vízbe szaggatva kifőztem, lecsöpögtettem, és olivaolajba forgattam, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
Tányérokra téve parmezánt gyalultam rá. Akadt az asztalnál, aki egy kis tejfölt sem sajnált rákanalazni. Lehetne tepsibe terítve sajtos tejföllel nyakonöntve átsütni is. Ez esetben a galuska elkészíthető előre, a leöntés és sütés után pedig hamar megvan a vacsora.