Királyi nyúlpecsenye, ráérősen

Kategória: Más húsételek, Szárnyasok

Házinyúl combja és gerince több-kevesebb rendszerességgel kapható nagyobb henteseknél, áruházakban. A baromfiakra emlékeztetően fehér, zsírtalan a húsa, az elkészítésében is hasonló módszereket igényel.

A húsokat előző este tegyük tálba és öntsük nyakon alaposan megsózott, bőven fokhagymázott tejjel. Gondosan lezárva tegyük a hűtőbe.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit béleljünk ki hajszálvékony füstöltszalonna szeletekkel, esetleg baconnel. A tejből kivett, lecsöpögtetett vagy letörölt húsokat hegyes késsel böködjük meg, és tűzködjünk bele gyufavastagságúra vágott szalonnát és fokhagyma szilánkokat. Ha a szalonnát előző este megvágjuk, és betesszük a mélyhűtőbe, sokkal könnyebb lesz a lukakba beledugnunk. A húsokat tegyük a szalonnára, és nem túl forró sütőben, gondosan lefedve, alufóliával lezárva, puhítsuk meg. Végül vegyük le a fedelet róla, és nagy lángon, mindkét oldaláról pirítsuk meg szép színűre. Vajas zöldséggel és habos krumplipürével tálaljuk. Hasonlóan megcsinálhatjuk lenyúzott csirkecombból vagy a pulyka felsőcombjából is.

 


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos