Kókuszos puliszka – kétszer gyors édesség
Ha elfog a kivédhetetlen édesség-ehetnék, vagy kéne egy változat a tejbegrízre, negyed órán belül elkészül, és nagyon kókuszos. Tekinthetjük a fúziós konyha receptjének is, elvégre remek harmóniába ötvözi nagyon távoli vidékek alapanyagait. Még nem sikerült kipróbálni hidegen (nem érte meg a kihűlését), de el tudom képzelni, hogy a megkeményedő puliszkát kockákra vágva süteményként is kínálhatjuk, esetleg kevés fahéjas porcukorral meghintve.
2 dl kókusztej
1 dl víz
10 dkg kukoricadara
3 tk cukor
kókuszreszelék vagy forgács
Forraljuk fel a vizet és a kókusztejet. Folyamatosan keverve szórjuk bele a kukoricadarát. Kis lángon, hogy épp csak pufogjon, kevergessük 5 percig. Keverjük el benne a cukrot is és hagyjuk állni pár percig. A tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, vagy forgáccsal. Ne mérjük az időt, ami alatt elfogy.
Jáj, már megint kókusz!:)