Lánypalacsinta
Ilyen az, amikor a Leány is helyet követel Magának a konyhában.
Vacsorára szánta volna szegény feje, de ahogy sütötte, úgy párologtak el. Talán túl nagy volt a huzat?
A receptje olyan egyszerű, hogy szinte szégyen leírni, de hátha akad, aki nem ismerte fel a képről.
Hámozzunk meg és a nagylukún reszeljünk le néhány keményhúsú almát, de az se baj ha körte (is) kerül a kezünkbe. Tojás, tej, liszt, pici cukor alapon csináljunk sűrűbb palacsintatésztát. Keverjük bele az almát és szórjuk meg fahéjjal. Enyhén olajozott teflon serpenyőben süssünk nagyobb tallérokat belőle. Műanyag lapáttal fordítsuk meg, hogy mindkét oldalán szépen megpiruljon. Legalább annyit várjunk a szánkba tömésével, hogy már ne égesse meg a nyelvünket.
Aki megengedheti magának, hogy ne figyelje a kalóriákat, az sütheti rendes méretű palacsintának, és megtöltheti vaníliakrémmel, vaníliás tejszínhabbal.