Lecsó – létezhet totális főzésképtelenség?

Kategória: Egyebek

lecso-virsli1A következőnek voltam tanúja a strand büféjénél. Kora-középkorú nő érkezik, beáll a sorba és kér két adag lecsót, elvitelre. Leültetik, hogy várja meg amíg belemérik két műanyag dobozba, beleteszik egy fólia szatyorba, majd szólnak, hogy fizethet és viheti. A folytatást már csak feltételezem, hogy hazasétált és megebédelték.

Belegondoltam, hogy lakjon csak öt percre, mire mindezt elintézte, negyed órán túl járt. Ennyi idő alatt pont elkészült volna egy adag lecsó megfőzésével. Annál egyszerűbb étel meg nem is nagyon létezik.

Utálhat annyira főzni bárki is – vagy lehet annyira lusta – hogy az elkészítéshez hasonló idő és energia befektetése árán, inkább 2000 forint fölött vesz egy kis kész lecsót? Lehet, hogy teljesen reménytelen dolog a blogjainkban a „szánkat tépni”? Ő a jövő embere? Az ideális fogyasztó?

A következőnek voltam tanúja a strand büféjénél. Kora-középkorú nő érkezik, beáll a sorba és kér két adag lecsót, elvitelre. Leültetik, hogy várja meg amíg belemérik két műanyag dobozba, beleteszik egy fólia szatyorba, majd szólnak, hogy fizethet és viheti. A folytatást már csak feltételezem, hogy hazasétált és megebédeltek.

Belegondoltam, hogy lakjon csak öt percre, mire mindezt elintézte, negyed órán túl járt. Ennyi idő alatt pont elkészült volna egy adag lecsó megfőzésével. Annál egyszerűbb étel meg nem is nagyon létezik.

Utálhat annyira főzni bárki is – vagy lehet annyira lusta – hogy az elkészítéshez hasonló idő és energia befektetése árán, inkább 2000 forint fölött vesz egy kis kész lecsót?

 


5 hozzászólás a recepthez: “Lecsó – létezhet totális főzésképtelenség?”


 1. lúdanyó says:

  Lehet, hogy nyaralt és nem volt konyhája, ahol megfőzhette volna.

 2. Van egy ismerősöm, aki azért vesz kipattogatott kukoricát, mert még a mikrót bekapcsolni is LUSTA. 3 évig lakott egy konyha nélküli lakásban és állítja, hogy nem hiányzik…
  Én ezt soha nem fogom megérteni…

 3. Gabojsza says:

  Én azt mondom, ne ítéljünk el senkit egy kész lecsó vásárlás alapján, legfeljebb akkor, ha mindennap látnánk az illetőt hasonlót művelni, de talán még akkor sem… Lehet, hogy festik a lakást és nincs hol megfőzni még egy lecsót sem. Jómagam a közel fél évig tartó lakásfelújítás alatt gyakran ugrottam be kedvenc kiskőrösi éttermembe ebédelni (menüzni) a családdal, mert volt, hogy nem volt időnk kimenni Édesanyámhoz ebédelni, a konyhám meg használhatatlan volt pár hónapig.
  A „szájtépés” meg úgyis ott hat, ahol van rá fogadó készség.

 4. Judu says:

  Egyetértek az előttem szólókkal! Legyünk lojálisak: fogjuk a melegre! Ugyanakkor az emberi hülyeség vásárláskor határtalan. Most mesélte egy ismerős, hogy olcsón vett 2,5 kg jeget!!! :))) 5 percig röhögtem! Aszondja: méééér, partijég volt!!! Már csak annyit kérdeztem: kis üvegben levegőt nem árulnak még?
  A sok bolond, aki megveszi drága pénzen a cukros löttyöket és még haza is cipeli! Pedig csak a cukrot (na jó, inkább mézet) és egy kis citrom(leve)t kellene megvenni….
  Na, abbahagytam.

 5. bodzablog says:

  Mennyire igazatok van. :)) Eszembe jut, hogy amikor anno köveztünk (sk.raktuk) itthon, és a konyha megközelíthetetlen volt, akkor a szoba közepén a frissen lerakott parkettát letakarva turista palackon főztük a lecsót anyuval. 1 hétig azon éltünk és nem hiszem, hogy napi 20 percnél tovább tartott volna elkészíteni. Jó volt, ma már el sem tudom képzelni ezt :))) Ha most valaki meglepne és újrakövezné a konyhát és az előszobát, inkább ennék hideget egy hétig, az biztos.
  De judunak is igaza van: mi sem vesszük pl. a cukrozott vackokat, teát készítünk, hol citrommal, hol grapefruittal, zöldet, feketét vagy gyümölcsöset. Max. ezt tesszük a hűtőbe és vidáman iszogatjuk. Ja és ha partijégre vágyunk hozzá, akkor csak kikocogtatjuk a fagyasztófiók ajtajában lévő tartóból. :)) Teljesen tökéletes. Egyébiránt megkívántam a lecsót :)))Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos