Mogyorós roquefortkrém kenyérre vagy mártogatni

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Hideg ételek

Apróság, semmiség, talán nem is érdemes leírni. Hátha más is úgy van vele, mint én, hogy időnként a legegyszerűbb ötletek nem jutnak az eszébe akkor, amikor gyorsan össze kéne valamit dobni.

Az elkészítése úgy 5 perc, hogy már a forgókéses aprítót is elmostuk. Lehet játszani a sűrűségével. Ha kenyérre, szendvicsbe szánjuk kevés tejföllel dolgozzuk össze. Többel, ha mártogatósnak szánjuk, és sokkal, ha salátaöntet lesz belőle.

15 dkg rokfort
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
5 dkg pörkölt, sós mogyoró
tejföl

A tejföl kivételével az összes hozzávalót tegyük a forgókéses aprítóba. Dolgozzuk össze és annyi tejfölt kanalazzunk közben hozzá, hogy a krém a kívánt sűrűséget érje el.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos