Juhtúrós tojáskrém kenyérre, mártogatni
Reggelire, amikor gyorsan kell valami, de iskolai tízóraira is, ami biztos nem romlik meg, még ha hazafelé jut is eszébe megenni.
25 dkg juhtúró
5 dkg vaj (ha száraz a túró, több)
5 keménytojás
fokhagyma
hagyma, ha lehet újhagyma
fehérbors
Főzzük meg a tojásokat, hűtsük ki és hámozzuk meg. Tegyük a juhtúrót a forgókésesbe. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, nyomjuk bele a fokhagymát és reszeljük bele a hagymát. Ha nem zavar, hogy darabos marad, csak késsel aprítsuk össze. H
a újhagymát kaptunk, azt vágjuk vékony karikákra, de ne tegyük még bele. Borsozzuk meg, és ha szeretjük egy kanálka mustárt is adjunk hozzá. Alaposan dolgozzuk simára a krémet. Ha nagyon száraz a túró, kanalanként adjunk hozzá egy kis tejfölt. Attól függően, hogy mennyire volt sós a juhtúró, sózzuk meg. A végén, kézzel keverjük bele az újhagyma karikákat és a villával összetört tojásokat. Ha teljesen sima krémet akarunk, a tojásokat is dolgozzuk bele a géppel.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu