Mogyoróvajas tojás

Kategória: Egyebek, Húsmentes fogások

mogyorovajas2Sok munka között csak kellet egy gyors ebéd, és bár volt még kaja a hűtőben, kedvet kaptam egy rántottához. Ez önmagában nem lenne bejegyzésre érdemes konyhai alkotás, de a tojástartó mellett ott kellette magát a mogyoróvajas üveg. Ez eldöntötte, hogy egy gyors kísérlet lesz az ebédem. Még emlékeztem a sikert aratott mogyoróvajas csirkére, gondoltam rossz ez se lehet.

Feütöttem három tojást, öntöttem hozzá egy tojásnyi tejet és megsóztam. Ennyi tejet villával felverve is felvesz, én meg szeretem, ha kicsit lazítja.

mogyorovajas1Egy kanál vajat megolvasztottam a serpenyőben, és tettem hozzá egy evőkanálnyi mogyoróvajat, hogy az is szétfusson. Szórtam rá egy pici őrölt koriandert, mert úgy éreztem, hogy illene a mogyorós ízhez. Ráöntöttem a tojást és kevés keveréssel megsütöttem a rántottát. Szeretem ha nagyjából egyben marad, és nem sütöm szárazra, inkább amolyan kocsonyásra. Dekorációul is szórtam rá pici csípős pirospaprikát. Már csak fényképezni kellet, és jó étvággyal eltűntetni.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: