Mustármártás
2,5 dl húsleves
2 teáskanál mustár
1 evőkanál magos mustár
1 teáskanál vágott tárkonylevél
1,5 dl tejföl
3 evőkanál tejszín
1 csipet cukor
só
frissen őrölt fekete bors
A húslevest felére beforraljuk. Mindkétféle mustárt elkeverjük a tejföllel és a tárkonnyal, majd 15 percig állni hagyjuk. A tejszínt a húsleveshez adjuk és 2-3 percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk az előkészített mustáros tejfölt, és az egészet felforrósítjuk, de nem forraljuk. Lehúzzuk a tűzről és cukorral, sóval, borssal ízesítjük.
Tipp: Ennél a mártásnál az aromaanyagok a hideg tejfölben oldódnak ki. A mustárt nem szabad főzni, mert elmegy minden íze, csak a savanyú lesz. Kíméletesen kezelve a mustár aromás marad.
Húsokhoz, halakhoz vagy főtt tojáshoz tálaljuk. Ha hal mellé adjuk, a mustár mennyiségét felezzük és a tárkonyt elhagyhatjuk. A mártást végül megszórjuk metélőhagymával.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
nagyon köszönöm, hogy van ez az oldal! sok mindent meglehet nézni, és úgy elékészíteni, ahogy le van írva!