Paradicsom a felhők felett

Kategória: Egyebek

Megjelent a piacon egy szokatlan formájú paradicsom. A sok ízetlen egyengolyó után az ember örömmel fedez fel mindent, ami reményt keltően más.

Aki a paradicsomoknak kicsit is utánanézett,  ismerheti a San Marzano fajtát. Olaszország egyik legelterjedtebb fajtája, jellegzetesen hosszúkás, kissé szögletes formájú. Ez is ilyen típusú.

A félbevágott paradicsomon jól látszik, hogy sok húsa és kevés kocsonyás magja van, igen jó lenne befőzni. Az íze nem érződik interneten át, de ha alkalmas lenne ennek átvitelére, akkor se lehetne sok mindent érezni. Nem rossz, de jó se.

A paradicsomokat elrendeztem a fekete üvegtányéron – úgy is ritkaság az, ami jól mutat ezen a sötét háttéren – és kitettem az erkély korlátjára, természetes fényben kattogtatni. Már csak a letöltött képeken láttam, hogy a paradicsomok a felhők fölé emelkedtek. 🙂

 


2 hozzászólás a recepthez: “Paradicsom a felhők felett”


 1. Daisy says:

  Ez hasonlít a lucullus paradicsomhoz. Sajnos az elmúlt években eltűnt, de mostanság megint találkozhatunk vele. Igaz, főleg a piacokon, ezért én is csak ritkán jutok hozzá.
  Gyerek korom emléke, jó húsos, kicsit vastagabb a héja, de jó ízű.

 2. ChefViki says:

  Épp mondani akartam, amit Daisy 🙂 Mamáéknál elképesztő mennyiségben termett minden évben, főzték is ezerrel a paradicsomlevet!Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos