Paradicsomos galuska – egytálétel
2 tojást 2 dl langyos vízzel verjünk habosra. Keverjünk bele 5 dkg markáns ízű reszelt sajtot, 1 kis doboz paradicsompürét, 1 kk őrölt borsot, 1 tk sót és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Annyi liszttel keverjük el, hogy galuskatésztát kapjunk. Végül 2 ek olajat is dolgozzunk bele.
Szaggassuk enyhén sós, forrásban levő vízbe a galuskát. Ha megfőttek, szűrjük és öblítsük le, tegyük tepsibe , öntsük le 2 dl sózott kefírrel és hintsük meg 5 dkg reszelt (parmezán) sajttal. Addig pirítsuk a sütőben, amíg a sajt láthatóan ráolvad. Egy könnyű fröccs jól esik hozzá.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Szia, elképesztő sebességgel blogolsz, ugyanilyen sebességgel főzöl is? Csak ámulok és bámulok, hogy mennyire operatív vagy. Gratulálok a honlapodhoz, a kellemes, hangulatos írásaidhoz! 🙂