Tojásos puncs fázósoknak
Ha már ennyire nem enged a tél szorítása, melegedjünk egy kicsit, a jó fokozásával.
A tojáslikőr önmagában is finom, de így kistafírozva egyenesen ellenállhatatlan. Pedig nem árt ellenállni neki, mert aki ellen nem áll, hamarosan a lábán sem áll.
A hozzávalók népes társaságra elegendő adagról szólnak, bátran át lehet számolni.
1 üveg tojáslikőr (7 dl)
0,5 l illatos fehér bor (muskotály)
3 – 4 narancs kifacsart leve (0,5 l)
4 tojás sárgája
kevés porcukor
0,5 dl konyak
tejszínhab
reszelt csoki
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a narancslevet és a bort, majd főzzük sűrűre, szorgos keverés közben. Adjuk hozzá a tojáslikőrt és a konyakot. Ezektől épp ihatóra hűl, ha kell kicsit melegítsük meg, de már ne forraljuk. Aki szereti nyomjon rá egy tejszínhab sapkát és díszítse kevés reszelt csokival.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Jelenleg nem fázom, hála a fűtésnek, de ez valahogy nekem nagyon tetszik… Lehet úgy is fogyasztani, ha nem fázom? Utána kimegyek a hóra, esküszöm!:)