Tojáslikőr golyók
Húsvét ünnepének nincs annyira jellemző süteménye, mint Karácsonynak a bejgli. Talán a kalács az ami ehhez az ünnephez kapcsolódik, de az nem tartozik egyértelműen a desszert kategóriába.
Ez a finomság viszont vitán felül oda sorolandó, méghozzá a nagyon finomak közé. Ha sikerül egy kicsit ellopni a locsolóknak bekevert tojáslikőrből érdemes nekilátnunk, az eredmény általános sikerre számíthat.
20 dkg fehér csoki
2,5 dkg vaj
15 + 5 dkg darált mandula
1 dl sűrű tojáslikőr (ha hígabb, akkor kevesebb is elég lesz)
A csokit óvatosan olvasszuk össze a vajjal. Keverjünk bele 15 dkg darált mandulát és a tojáslikőrt. Tegyük éjszakára a hűtőbe, hogy megszilárdulhasson.
Teáskanállal szaggassunk galuskákat belőle, formázzuk golyóvá és forgassuk a félre tett darált mandulába. Szorgalmi feladatként bevonhatjuk olvasztott fehér csokival és vékony vonalakat csurgathatunk rá keserűcsokiból.
Érik már a bekevert tojáslikőr Húsvétra?