Tojásos puncs fázósoknak
Ha már ennyire nem enged a tél szorítása, melegedjünk egy kicsit, a jó fokozásával.
A tojáslikőr önmagában is finom, de így kistafírozva egyenesen ellenállhatatlan. Pedig nem árt ellenállni neki, mert aki ellen nem áll, hamarosan a lábán sem áll.
A hozzávalók népes társaságra elegendő adagról szólnak, bátran át lehet számolni.
1 üveg tojáslikőr (7 dl)
0,5 l illatos fehér bor (muskotály)
3 – 4 narancs kifacsart leve (0,5 l)
4 tojás sárgája
kevés porcukor
0,5 dl konyak
tejszínhab
reszelt csoki
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a narancslevet és a bort, majd főzzük sűrűre, szorgos keverés közben. Adjuk hozzá a tojáslikőrt és a konyakot. Ezektől épp ihatóra hűl, ha kell kicsit melegítsük meg, de már ne forraljuk. Aki szereti nyomjon rá egy tejszínhab sapkát és díszítse kevés reszelt csokival.
Jelenleg nem fázom, hála a fűtésnek, de ez valahogy nekem nagyon tetszik… Lehet úgy is fogyasztani, ha nem fázom? Utána kimegyek a hóra, esküszöm!:)