Töltött eper, a villámdesszert

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Krémek

Közeledik az eperszezon! Kell szóljak, vagy érzi már mindenki?

Bemelegítésként egy olyan villámgyorsan elkészíthető édesség, aminek csak az eltűnése lesz még gyorsabb.

Igazából ez talán még receptnek se nevezhető igazán, inkább csak ötlet. Aki még tudja mi a habszifon, netán használja is, az akár bele is készítheti a krémet ami a hűtőben napokig eláll. Azzal aztán tényleg percek alatt tálalhatja a csemegét.

2 dl tejszín
5 – 10 dkg krémsajt (házilag csöpögtetett vagy mascarpone)
2 ek méz
vanília
(habfixáló, ha nem szifonban készül)

A tejszín kis részét melegítsük össze a mézzel, hogy egész biztos feloldódjon. Keverjük simára a krémsajttal és a többi tejszínnel. Ízesítsük a vaníliával, majd töltsük a habszifonba. Nyomjunk bele egy habpatront és tegyük felhasználásig a hűtőbe.

Habszifon híján a tejszínt verjük habbá a habfixálóval és a vaníliával. A mézet olvasszuk meg, ha sűrű volna és keverjük habosra a krémsajttal. Óvatosan keverjük bele a habot, hogy ne törjön össze, majd tuszkoljuk habzsákba.

A megmosott és lecsöpögtetett epret a csúcsa felől vágjuk be kereszt alakban úgy, hogy ne essen szét. Kicsit nyissuk ki és nyomjunk a közepébe a habos krémből.

Ugyanezt elkészíthetjük csokis krémmel is, akkor a krémsajt helyett egy tábla meglágyított keserűcsokival készítsük el a krémet, amiből a mézet el is hagyhatjuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos