Diétásított krémsajt

Kategória: Hideg ételek, Tejes ételek

Egyre többen próbálják ki a lecsöpögtetett tejföl alapú, házilag készült krémsajtot.

Ez nagyon finom de nem elhanyagolható a zsírtartalma. A 20 %-os tejfölből, a savó alapos kicsöpögése után 35 % körüli zsírtartalmú krémsajt lesz. Ha ezt egy kis tejszínnel keverjük krémessé, finomabb lesz ugyan, de zsírszegényebb biztos nem.

Sajnos a joghurttal vagy kefirrel együtt történő csöpögtetés sem hoz áttörést, mivel ezekben ugyan kevesebb a zsír, viszont több a savó, mire kicsöpögnek, alaposan betöményedik a zsírtartalmuk. Mit tehetünk, ha nem mondanánk le szívesen a háziról, de zsírkerülő étrendre fogtuk magunkat?

A megoldás a sovány túró. Abban már elég kevés savó van, de a nagyja zsírjától is megszabadították.

50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
só, bors, fűszerek

A túrót és a tejfölt öntsük egy tálba. Sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket. Ha van, használjunk friss zöld fűszereket, ezek híján szárítottal is finom. Gusztusunk szerint válogassuk össze a belevalókat, de például egy provánszi keverékkel nem hibázhatunk.

Botmixerrel alaposan dolgozzuk simára. Ha túl száraz a túró és nem elég a tejföl ahhoz, hogy a gép megbirkózzon vele, kevés tejjel krémesíthetjük. Az így elkészült masszát a szokott módon csepegtessük le. Ne csináljuk nagyon szárazra, mert nem az a célunk, hogy utána tejszínnel kelljen lazítani.

 


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos