Kenyér torta tökéletlen módra

Kategória: Kenyér

Ez a torta kérem szépen egy kenyér, csak álcázza magát. A címben említett módra névadójaként pedig én voltam a tökéletlen.

Egyszer már sikerült majdnem tökéletes kenyeret sütnöm, most is annak futottam neki. Addig tökéletlenkedtem azonban, amíg a szokott sütőformába való adagot állítottam össze, ami a jénaihoz “kissé” túlméretezettnek bizonyult.

30 dkg rétesliszt
40 dkg finomliszt
5,5 dl víz
1,5 dkg élesztő
1 evőkanál só

A közkedvelt dagasztás nélkülinek nevezett kenyér módjára összetöltöttem a hozzávalókat és a simára kevertem. Hagytam a tálban megkelni, majd kissé összenyomkodtam és átfordítottam a sütőpapírral bélelt jénaiba.

Ekkor kellett volna gyanús legyen, hogy félig van vele és még kelni is fog. Tökéletes ilyenkor áttette volna a formába, vagy szétosztotta volna két jénaiba – én ezt nem tettem. Hagytam megkelni és amikor egy ujjnyira volt a tetejétől, betettem a sütőbe. Bekapcsoltam 230 fokra és háromnegyed órán át sütöttem.

Ez alatt teljesen megtöltötte a tálat, épp csak a fedelét nem emelte meg. A tetőhöz természetesen hozzá is ragadt, hiszen azt nem védte sütőpapír. A sütőből kivéve az irtó forró üveg tálat valahogy levarázsoltam a fejjel lefelé került kenyérről, és hűlni tettem. Amikor már foghatóra hűlt, késsel elválasztottam a fedő szélétől – szerencsére inkább csak ott ragadtak össze. Szépségversenyen nem indulhatna, de azért el fog fogyni.

 


3 hozzászólás a recepthez: “Kenyér torta tökéletlen módra”


 1. Moha says:

  Jó kis dizájn lett:))

 2. csilla says:

  Azt hittem, hogy tovább is haladsz, és megtöltöd vmi túróval, hogy tényleg torta legyen 🙂

 3. bodzablog says:

  Tök vicces 🙂 és ilyened csak neked van :))) olyan, mint egy naaaagy kenyérkuglóf 🙂Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos


%d bloggers like this: