Gyors tavaszi vacsorasaláta

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Saláták

Mit is vacsorázik az ember lánya, ha a hűtőt kinyitva azt látja, hogy semmilyen főzött étel sincs benne és 10 percen belőle éhen akar halni?

Az történt ugyanis, hogy az egész telet kihúztam komolyabb influenzák és egyéb kórságoktól menten, szégyen szemre májusban ért utol. A tegnapi műsor szobafogság, ágymeleg és hársfatea volt, nem főzőcskézés.

Egy jól tartott hűtőszekrény mindig kisegíti az őt etető gazdákat valami meglepetéssel.

A mienk is ilyen hálás fajta, igaz elég nagy is ahhoz, hogy legyenek rejtett sarkai. A különféle fiókjait kihúzgálva, az alsó polc hátsó részéhez bebújva bármikor össze lehet szedni egy vacsora hozzávalóit. Így most is előadott kevés salátát, uborkát, retket, néhány apró paradicsomot, tojás pedig sosem hiányozhat a túlélő készleteinkből.

Először is tegyük főni a tojást, annak kell 8 – 10 perc, ami alatt pont elkészül a többi. A salátát vágjuk vagy tépkedjük össze. A tépkedés ajánlott, ha nem azonnal esszük meg, mert hamarabb összeesik, amire most esélye sem volt. Vágjuk csíkokra a retket és az uborkát. Nem tudom milyen földönkívüli szállítás kibírására nemesített uborka volt ez, de egy elefántnak nincs ilyen vastag bőre, meg kellett hámozni. Néhány evőkanál joghurtban keverjünk el egy kanálnyi salátaolajat, és öntsük rá az összevágott zöldségekre. Vágjunk finomra zöld fűszereket, pl. petrezselyem, snidling, és szórjuk meg vele a salátánkat, Végül tegyük a tetejére a szép piros paradicsom gerezdeket és a meghámozott tojást. Tegyük tálcára és rogyjunk le kedvenc fotelunkba. Azzal a jó lelkiismerettel falatozzuk be, hogy 10 perc alatt nem csak az éhségünk ellen, de az egészségünkért és a vonalainkért is tettünk valamit.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos