Zöld galuska húslevesbe

Kategória: Levesbetétek, Technikák - trükkök

zoldgaluskaMindannyian szeretjük, gyakori vendég hát nálunk a húsleves. Most újabb taggal bővült a levesbetétek sora, a vajgaluska, májgombóc, maceszgombóc, grízgaluska, és a tészták mellé beszavaztuk az ismétlendők közé ezt a zöldséget is.

Még a tavasszal ipari mennyiségben szüreteltünk medvehagymát. Különféle finomságúra aprítva befagyasztottuk. Durvábbra vágva a salátákba, finomabbra petrezselyemként, és olajjal elturmixolva ételízesítőnek, ételfestéknek, nomeg pesto alapjául. Az olaj egyrészt azért kellett, hogy elvigye a turmixgép, hajlandó legyen megmozdulni benne, másrészt az is a haszna, hogy nem fagy nagyon kemény tömbbé. Ez az olajos medvehagymapüré a dobozából, evőkanállal kikaparható, fagyottan is adagolható.

Ebből az olajos püréből került két evőkanálnyi egy tálkában a mikróba, hogy pár pillanat múlva folyósan jöjjön ki onnan. Rákerült egy felvert tojás, só és annyi liszt, hogy sűrűn folyós legyen, mikor összekeveredett. A csendesen gyöngyöző levesbe, kávéskanállal szaggatva az apró galuskákat, pár perc alatt megfőve jöttek fel a leves tetejére. Finom változatosság az üde hagymás galuska, és látványnak sem utolsó.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos