Desszert grillezéshez
Grillezgetés közben mindig nyüzsög egy csapat gyerkőc a kertben, akiknek nem is teljes a vacsora, ha nincs a végére egy kis nyalánkság. Tapasztalatom szerint a felnőttek sem szokták visszautasítani.
A húsok megsütése után általában van még egy csomó parázs a sütőben. Megmosott piros nyári almákkal érdemes telerakni a rostélyt. Mialatt fogy a vacsora, szépen látszik, ahogy egyre magasabban válik üvegessé, puhábbá a süldögélő gyümölcs. Ha nem túl illatos, fűszeres ízű az almánk, nem rontjuk el, ha egy kis fahéjat szórunk rá. Egyszer fordítsuk meg, hogy a teteje se maradjon nyers, aztán a sülő alma illata hamarosan odagyűjti az érdeklődőket. Nem mondom, hogy nem lesznek fültől-fülig maszatosak, de hát hogy is nézzen ki egy rendes gyerek egy ilyen este, a nap meg amúgy is csutakolással ér véget.