Zöldbableves paradicsomkarikákkal

Kategória: Levesek

Elnézve a blogokon előforduló levesreceptek számát, valóban nagy levespusztítónak számítunk. Alig van olyan ebéd, hogy ne lenne leves az elején. Az inkább előfordulhat, hogy főzünk egy tartalmas levest, és egytálételként az a kaja.

A beköszöntött hőség ellenére sikerült nagyon zsenge zöldbabot kapni, annak egy részéből készült a mai leves. Minimális fűszerezéssel, a hozzávalók ízét előtérbe helyezve.

25 dkg zöldbab
1 csokor ujjnyi karotta
3 vékonyka petrezselyemgyökér
2 paradicsom
só, petrezselyemzöld, bazsalikom levelek

galuska

A bab végeit vágjuk be és letörve húzzuk le az esetleges szálkáját. Vágjuk 2-3 cm hosszú darabokra. A megpucolt zöldséget gyaluljuk vékonyra és kevés olajon futtassuk meg. Adjuk hozzá a babot és öntsük fel vízzel. Sózzuk meg és csendesen forralva főzzük a 10-15 percig, hogy a bab haraphatóan puha legyen. Tegyük bele a karikákra vágott paradicsomot és szaggassunk galuskát bele. Kevés keményítős tejföllel habarjuk be és bőkezűen szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel és bazsalikommal.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos