Csoki fudge házilag

Kategória: Sütés nélkül

csoki-fudge1aEz az édesség elsősorban Amerikában ismert és népszerű. Szinte végtelen sok változata van, amolyan ahány ház, annyi fudge recept. Olyan népszerű, hogy egykor egy zenekar is nevéül választotta a vaníliás változatot. Az alap is sokféle ízesítéssel készül, de igazán a belevalókkal lehet még változatosabbá tenni. Elsősorban a dió, mogyoró és más olajos magok jönnek szóba, de a mazsola és az aszalt gyümölcsös receptek sem ritkák. Egy londoni ötcsillagos szálloda éttermében sous chef egy kedves ismerősünk, Tőle kaptuk a receptet, ami a mennyiségeken látszik is, de gondolom osztani mindenki tud.

900 g cukor
225 g glukóz szirup
850 ml habtejszín (nem növényi)
560 g fehér csoki
450 g fekete csoki (legalább 70 % kakaótartalmú)

A tejszín és a glukóz szirupot forraljuk fel a cukorral, amíg 115 fokos nem lesz. Közben vízgőz fölött olvasszuk meg a csokikat és keverjük a tejszínes szirupba. Alaposan keverjük össze, majd simítsuk vajazott tepsire, tálcára. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen, és ha kihűlt, éles késsel vágjuk kockákra.

Végül lássuk a vaníliásat!

http://jokaja.hu/glukoz-szirup-hazilag