Csirkecombok cukkíni és gomba alá bújtatva

Kategória: Egytálételek, Szárnyasok

cukkiniscsirke26 csirke felső comb
1 közepes cukkíni
5 fej gomba (én fehér csiperkét használtam)
1 nagy fej lilahagyma
3 kissebb fej paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 tk chicken fajitas fűszerkeverék (vagy ízlés szerint más, én azért
használtam ezt, mert már lejárófélben volt)

A csirkecombokat megszabadítottam a bőrüktől, bedörzsöltem őket a fűszerkeverék 2/3-ával és egy nagy serpenyőben mindkét oldalukat megpirítottam, majd kis tepsibe szedtem őket. A fennmaradt fűszeres, csirkés olajra aztán rádobtam a félfőre vágott lilahagymát, az apróra vágott fokhagymát, a karikára vágott cukkinit és a szeletelt gombát. Ezt megszórtam a maradék fűszerkeverékkel (picit utánasóztam, mert a fűszerkeverék nem volt elég sós) és mielőtt levettem a tűzről hozzáadtam az apró kockákra vágott paradicsomot.
A zöldséges ragut a csikék tetejére halmoztam, alulóliát raktam a tetejére és betettem a sütőbe 180 fokra. Meg nem mondom mennyi időre, de az utolsó 10 percben levettem róla a fóliát és úgy sütőttem készre.
Jó sok levet enged, de az is nagyon finom. Kellő mennyiségű zöldséggel készítve köret se kell hozzá, de a párolt rízs nagyon illik hozzá!!!

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos