Kolbászos pogácsa
A recept alapjául BDénes verhetetlen krumplis pogácsa tésztája szolgál.
1 kg liszt
1 kg héjában főtt, forrón áttört burgonya
0,5 kg ZSÍR
só
2 tojás
1 csomag (5 dk) élesztő
Az élesztőt egy kis liszttel, csipet cukorral langyos vízzel összekevered és vársz egy fél órát. Aztán az egészet összekevered, belegyömöszkölöd egy nejlonzacskóba, beleállítod egy mély tálba, hogy a hűtőben ne másszon szanaszét, és ott hagyod min. fél napig. Állitólag mélyhűtőbe is tehető. Mikor kedved van sütni, kiszeded jó lisztes kézzel, mert nagyon ragad, kisujjnyi vastagra nyújtod és szaggatod.
Eddig Dénes receptje. Mivel apró pogácsákat csináltam, a tojással megkent tetejükre egy-egy negyed karika szárazkolbászt ragasztottam.
Igazi tömegétkeztetési adag, lehet felezni, harmadolni. Az alaptészta bátran fűszerezhető is, remek italkorcsolyának.