A legjobb, ami a megmaradt forralt borral történhet

Még a forralt borral is előfordulhat, hogy maradék lesz belőle, leginkább amikor nem a tervezett létszámban érkeznek a fázósok. Márpedig kevés vacakabb dolog van a kihűlt forralt bornál, még mindig jobb, ha a fogyasztója lesz másnapos, nem a bor. Kiönteni csak vétek lenne, csináljunk hát krémet belőle. Garantálom, hogy ugyanúgy fognak rajzani körülötte, mint friss forralt bor korában.
5 dl forralt bor
6 tojás sárgája
2 dl tejszín
3 ek porcukor
A tojások sárgáját kevejük simára kevés borral, majd a többit is hozzáadva, nagyon kis lángon vagy vízfürdő fölött főzzük sűrűre. Ne felejtsük el közben folyamatosan keverni a habverővel. A krémet hagyjuk hűlni. Mikor már legfeljebb csak kézmeleg, verjünk kemény habot a tejszínből a porcukorral édesítve. Óvatosan keverjük a habot a krémbe, töltsük poharakba és tegyük a hűtőbe. Ha maradt a borban főtt mazsolából, aszalt gyümölcsökből is, feltétlenül keverjük bele, vagy rakjuk a krém alá a poharakba.
Kevésbé lett könnyű és habos, de ugyanolyan finom, amikor tejszínhab helyett egy kis maradék házi mascarponet (köszönet érte Wise Ladynek) kevertem bele.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu