A legjobb, ami a megmaradt forralt borral történhet

Kategória: Alkoholos italok, Krémek

forraltbor-krem1

Még a forralt borral is előfordulhat, hogy maradék lesz belőle, leginkább amikor nem a tervezett létszámban érkeznek a fázósok. Márpedig kevés vacakabb dolog van a kihűlt forralt bornál, még mindig jobb, ha a fogyasztója lesz másnapos, nem a bor. Kiönteni csak vétek lenne, csináljunk hát krémet belőle. Garantálom, hogy ugyanúgy fognak rajzani körülötte, mint friss forralt bor korában.

5 dl forralt bor
6 tojás sárgája
2 dl tejszín
3 ek porcukor

A tojások sárgáját kevejük simára kevés borral, majd a többit is hozzáadva, nagyon kis lángon vagy vízfürdő fölött főzzük sűrűre. Ne felejtsük el közben folyamatosan keverni a habverővel. A krémet hagyjuk hűlni. Mikor már legfeljebb csak kézmeleg, verjünk kemény habot a tejszínből a porcukorral édesítve. Óvatosan keverjük a habot a krémbe, töltsük poharakba és tegyük a hűtőbe. Ha maradt a borban főtt mazsolából, aszalt gyümölcsökből is, feltétlenül keverjük bele, vagy rakjuk a krém alá a poharakba.

Kevésbé lett könnyű és habos, de ugyanolyan finom, amikor tejszínhab helyett egy kis maradék házi mascarponet (köszönet érte Wise Ladynek) kevertem bele.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos