Grillezett gombafejek – ezúttal más töltelékkel

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Húsmentes fogások

rokfortos-grillgomba

Megint egyszer gombát sütöttünk gyors vacsorának. Volt már a receptje itt az oldalon, most csak azért említem újra, mert másképp készült, mint eddig.

Tulajdonképp nem másképp, csak mással töltve. Magam is rácsodálkoztam, hogy eddig nem jutott eszembe, de olyan tökéletes a juhtúrós változat, hogy nem is keresgéltem más tölteléket bele. Most azonban kisebb csoda történt, egy darab rokfort kezdett megöregedni a hűtőben. Jó, jó, ne vágjak fel, márványsajt volt őszerénysége, abból viszont egy szépen sikerült példány szelete. Azt mondjuk totál nem értem, hogy bírt elbújni előlem, de ha már ilyen ügyes volt, megérdemelte, hogy méltó körülmények között tűnjön el.

A gombát a szokott módon készítettem elő, de a juhtúró helyett a sajtból került bele tölteléknek egy-egy darabka. Az élvezetekből pedig nehogy kevés legyen, kis kanál tejfölt kapott takarónak – nem mintha a sütőben fázás várt volna rá.

Mostantól erős dilemmában leszek ezen sajtféle sorsát illetően. Nehéz döntés lesz, hogy vajjal kikeverve reggelihez, vagy gombába töltve vacsorához együk.

Ki, hogy szereti a rokfortot? Van esetleg aki nem szereti?

 


1 hozzászólás a recepthez: “Grillezett gombafejek – ezúttal más töltelékkel”


  1. Aliz/azila says:

    Én leginkább kennyére kenhető változatban szeretem. Legutóbb vajjal, fokhagymával és darált sós mogyoróval kevertem össze. (Legközelebb nem igazi vajat használok hozzá, mert sokáig tart, míg kenhetőre lágyul.)Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: