Almás rétes, de mégsem az

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

Kedves bajai barátosnénk ismertette meg velünk ezt a receptet. Tulajdonképp almásrétes, de még egyszerűbb elkészíteni, mert nem kell feltekerni, biztos nem szakad el, miközben az asztalról a tepsibe költözik. Nagyon finom, csupa krémes alma sütemény, amit gyakorlottak fél órán belül biztos a tepsiben tudhatnak, de kezdőknek sem tart háromnegyed óránál tovább.

1 csomag, 8 lapos réteslap
2 kg alma
10 dkg dió
2 csomag vaníliás pudingpor
vanília
(őrölt fahéj, szegfűszeg)
csipet só
cukor, az alma savanyúsága és az édesszájúságunk szerint
vaj (aki nem eheti, annak olaj)

Az almát hámozzuk meg, négyeljük fel, szedjük ki a magházát, majd vágjuk szeletekre (opcionálisan gyaluljuk, vagy reszeljük). Fedő alatt rottyintsunk rajta egyet, hogy picit összeessen, és hagyjuk hűlni.

Olvasztott vajjal kenjük ki a tepsit, fektessünk rá 4 réteslapot, egyesével vajjal megkenve. Ehhez az akcióhoz a legügyesebb szerszám egy szilikon sütőecset. A lapokra szórjuk rá a darált diót. A legalább langyosra hűlt almába keverjük bele a pudingport és a vaníliát. Ha szeretjük a mézeskalácsos ízt, fűszerezzük fahéjjal és szegfűszeggel is. Ezt a tölteléket simítsuk el a tepsibe tett réteslapokon, és takarjuk be a másik négy, szintén rétegenként megvajazott lappal. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a fölső lapok szépen megpirulnak. Mikor kihűlt, szabályos kockákra lehet vágni.

Múltkor csak a kicsomagoláskor vettem észre, hogy csak 6 lap van a csomagban, azzal ugyanolyan finom lett, nem kellett kétségbe esni.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Almás rétes, de mégsem az”


  1. Erzsébet says:

    Milyen pudingpor kell hozzá? Hidegen
    kikeverhető, vagy olyan amit főzni kell?
    Erzsébet

  2. jókaja says:

    Mivel a pudingporos töltelékkel még sütőbe dugjuk, nyugodtan használható a főzős por.


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos