Almás spagetti

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Desszertek, Tészták

Az alma és a tészta is rendkívül sokoldalú alapanyagunk. Érdemes együtt is kipróbálni.

Tipikusan a Nagymamák konyhájának emlékét idéző édesség, ami alkalmas volt akár váratlanul beállító unokahad kényeztetésére is. Néhány alma, pár tojás és egy kis tésztaféle mindig akadt a ház körül, így egy Nagyi nem jöhetett zavarba.

5 nagy alma
3 tojás
kb. 10 dkg cukor
5 dkg vaj
25 dkg spagetti
só, fahéj
zsemlemorzsa

Vajazzuk ki az edényt, amiben majd átsütjük a tésztát. Vastagon szórjuk be morzsával. Enyhén sós, bő vízben főzzük meg a tésztát. Inkább maradjon a közepe picit roppanós, mint sem ragacsosra főzzük. Szűrjük le és keverjük el a maradék vajjal. Tisztítsuk meg az almát és a durva reszelőn aprítsuk fel.

Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele a tésztát. Óvatosan keverjük bele a habot is.

Rétegezzük a kikent edénybe a tésztát és a reszelt almát, aminek rétegeit hintsük meg kevés fahéjjal. Tegyük 180 fokos sütőbe, ahol a vastagságától függően, 30 – 40 perc alatt átsül. Melegen tálaljuk. Nem rontjuk el, ha vágott diót is szórunk közé vagy a tetejére.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Almás spagetti”


  1. Vilmányi Sándor says:

    Igen, ez variáció a máglyarakás témájára. Nagyon ötletes. Változatként meg fogom próbálni.

  2. Ami says:

    Jééé, elsőre furcsán hangzik, pedig igencsak finom lehet! 🙂



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos