Ambrózia – az istenek tápláléka

Kategória: Alkoholmentes italok, Tejes ételek

ambrozia

Az ambrózia a görög mitológiában fordul elő. Az istenek fogyaszthatták, ám a források nem egyeznek meg abban, hogy ételnek vagy italnak tekintsék. Az viszont nem kétséges, hogy a mézet tekintették az ambrózia alapjának, sajnos receptet nem hagytak ránk az istenek.

Akárhogy is van, ha nem is az istenek itala, de annyi finomság van benne, hogy isteni italként kínálhatjuk vele azokat, akiket kényeztetni akarunk.

4 narancs
2 banán
4 ek méz
4 dl tej
2 dl tejszín
1 ek porcukor
fél rúd vanília

Jókora narancsokat és a barnulás szélén állóan érett banánokat vegyünk. A narancsok levét facsarjuk ki, a meghámozott banánokat karikázzuk fel. A tejjel, a mézzel és a vanlia rúd kikapart magjaival tegyük mindezt a turmixgépbe és alaposan dolgozzuk össze. A tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá és ezzel koronázzuk meg a poharakba töltött isteni italt. Az összes hozzávalót a hűtőből vegyük elő, így az elkészült ambrózia is hideg lesz és nem kell jéggel hígítani.

 


5 hozzászólás a recepthez: “Ambrózia – az istenek tápláléka”


 1. Moha says:

  Hát ezért az istenek is kezet csókoltak volna:)

 2. szepyke says:

  Sehol nem találtak írásos dokumentukoat róla?:))))

 3. duende says:

  Az ambrózia nagy valószínűséggel a légyölő galóca – Amanita Muscaria – volt.
  Hallucinogén növény. Képes az embert extázisba, révületbe ejteni.
  Nem biztos, de így olvastam. 🙂

 4. jókaja says:

  Ha ez így van, nagyon bevállalósak voltak ezek az antik istenek. Én azt olvastam ugyanis, hogy az újszülött istenporontyok kizárólagos táplálékául is szolgált. 😉

 5. Martha says:

  Az ambrozia magyar neve parlagfu, es eheto. En ettem mar ambrozias pudingot, semmi bajom nem lett tole, pedig a parlagfure allergias vagyok./voltam/
  Sot,, kezeltek is parlagfu kivonattal, hatasos volt, csak ugye a TB leallitotta a kezelest, mert allitolag ez nem gyogyithato, s felesleges tovabb tamogatnia a kivonat beszerzeset szamomra. Tevedtek, mert hatasos volt. Mar csak egy ev volt hatra a 3 eves kezelesbol, s azota nem szenvedek a szornyu tunetektol. Mivel mas gyogyszer nem volt hatasos, homeopatias keszitmenyt szedtem, de csak egy honapig kellett, mert nem jott elo fulladas, kotohartyagyulladas, szenanatha.
  Iden mar csak az ambrozia pudingot ettem, s teljesen tunetmentes voltam.Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos