Anna 10 perces sajtlevese
Ez tipikusan az a recept, ami akkor kerül elő, amikor ebédhez terítés közben derül ki, hogy nincs leves. Márpedig leves nélkül nem is ebéd az ebéd, gyorsan kell főzni valamit. A legfontosabb alapanyagból, a sajtból soha nincs hiány idehaza, ha semmi más se lenne a kamrában, akkor se tűnne fel egy ideig.
Vajon két evőkanál lisztből csináljunk világos rántást, öntsük fel tejjel és forraljuk fel. Reszeljünk le parmezánt meg ementálit, kb. 10 dkg összesen. Szórjuk bele a sajtot, ízesítsük szerecsendió virággal, fehérborssal és óvatosan sóval. Nem kell már forralni a sajttal, csak odaégne, a forró levesben megolvad az anélkül is.
Tálaláskor előkerült a fagyasztóból a tavasszal eltett medvehagyma pesto maradéka. Az olajossága miatt nem fagy kemény tömbbé, kanállal faragható. Minden tányérba került egy kanállal és rá a forró leves. Nagyon mutatós volt, ahogy a fehér levesen megjelentek a zöld pöttyök. Persze ennél az íze fontosabb volt.
Nagyon klassz 🙂
nekem van egy még gyorsabb!:)))
Majd felteszem, mert nálam is a fajta, ami életmentő darab!:)))