Vajdasági sült krumpli
Vajdaságból elszármazott ismerősnél kóstoltuk, aztán rászoktunk. Innen származik a családi neve, nem tudom van-e neki hivatalos is. Eretnek módon mártásos húsokhoz szeretem köretnek, pedig salátával, kovászos uborkával önálló fogásként is megáll a lábán.
1,5 kg krumpli
3 dl tej
4 tojás
1 ek liszt
só, szerecsendió, bors
A krumplit hámozzuk meg és vágjuk / gyaluljuk vékony szeletekre. Forró zsírban süssük világosra, majd lecsepegtetés után terítsük el egy tepsiben. A tojásokat verjük fel a tejjel, sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük szerecsendióval és keverjük csomómentesre a liszttel. Öntsük nyakon vele a krumplit és forró sütőben süssük pirosra. A nyakon öntésig akár előző nap is elkészíthető, így ha kell 20 perccel a hazaérés után már tálalható.