Camembert alatt sült tarja

Kategória: Disznóhúsok, Tejes ételek

Kalóriaszámolók és epediétázók ne is olvassák tovább!

Nem könnyű étel, de csupa finomság van benne, így a végeredmény finomságára is bizton lehet számítani.  Nem hétköznapi fogás, de egy ünnepre vagy vasárnapra jó szívvel ajánlhatom.

Remek dolog ahhoz, hogy maradék sültet használjunk hozzá, vagy előre tervezve dupla adag tarját sütünk, és egy részét ehhez használjuk fel.

1 kg tarja
2 camembert (kb. 30 dkg)
20 – 25 dkg tejszínes krémsajt
2 – 3 dl húsleves
0,5 kg gomba
2 dl tejszín

A tarját egészben hagyva sózzuk és borsozzuk meg. Kevés zsíron pirítsuk körbe, majd vizet alátöltve, kis lángon pároljuk 30 – 40 percig. Ezt nyugodtan előző nap is megtehetjük, előkészítve vele a másnapi főzést. Ha kész vagy maradék sült húst használunk, az eddigiek értelemszerűen elmaradnak.

A hideg húst vegyük ki abból az edényből, amiben pároltuk, és vágjuk szeletekre, majd fektessük tepsibe vagy tűzálló tálra. A gombát mossuk meg, ha feketék vannak a tönkjén, azt vágjuk le, majd szeleteljük fel. A hússütő edényben maradt zsírt forrósítsuk fel és a gombát pirítsuk meg rajta. Szűrőkanállal szedjük át a gombát a húsra, és az edényben maradt zsíros gombalébe aprítsuk bele a sajtot, adjuk hozzá a krémsajtot és óvatosan melegítve olvasszuk meg. Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá tejszínt. Amikor megolvadt, dugjuk bele a botmixert és dolgozzuk el sima sajtmártássá. Öntsük rá a gombás húsra, hogy mindenütt befedje. Akár eddig is előkészíthetjük, és hűtőbe téve várhatja, hogy sorra kerüljön.

180 – 200 fokos sütőben, kb. fél óra alatt átsül, és kezd színt kapni a teteje. Nagyon ne barnítsuk meg, nehogy keserűvé váljon a sajt. Rizzsel, főtt tésztával és valami könnyű salátával kínáljuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos