Csipkés muffin gyömbérrel
Tudom, hogy most eprest kellett volna sütni, de vállalom, hogy nem voltam trendi.
Tavaszi őszünkhöz nagyon is illik az ősznek ezzel a finomságával, a csipkebogyó lekvárral ízesített sütemény.
Mivel május második felében még fűteni is kell a melengető gyömbér egészíti ki az ízét.
10 dkg liszt
10 dkg darált mandula
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
reszelt gyömbér
vanília
reszelt citrom- és narancshéj
csipkebogyó lekvár
Elkészítése az összes muffinéhoz hasonlóan egyszerű. Egy tálban keverjük össze a lisztet a mandulával, cukorral és a sütőporral. A másik tálban keverjük simára a többi hozzávalót, a lekvár kivételével. Folyamatos keverés közben, fokozatosan adjuk a lisztes keveréket a tojásoshoz. Töltsük a kikent és kilisztezett, vagy papírral kibélelt tepsi mélyedéseibe. Mindegyik közepére tegyünk egy kanálka lekvárt. Pár szem mandulát késsel vágjunk durvára és szórjuk a tetejére. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsül.