Konyakos koszorú – korhatáros sütemény
Tulajdonképp ez egy hiábavaló sütemény. A sok konyak miatt a gyerekek nem kaphatnak belőle, a felnőttekről pedig köztudott, hogy soha sem édesszájúak.
Szerintem a konyakot és a csokit is csak azért találták ki hozzá, hogy sikerüljön valahogy legyűrni az önmagában is finom tésztát. Ilyen áldozatos lelkek ezek a felnőttek.
Van aki esetleg másképp tudja?
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg reszelt keserűcsoki
1 zacskó sütőpor
5 dkg mandula forgács
6 tojás
2,5 dl konyak
20 dkg baracklekvár
20 dkg csoki a bevonáshoz
Fűtsük be a sütőt 175 fokra. Az utolsó három hozzávaló kivételével keverjük simára. Töltsük gyűrűformába a tésztát és a forró sütőbe téve kb. egy óra alatt süssük át. Pár perc hűtés után borítsuk rácsra, míg teljesen kihűl.
A kihűlt tésztával itassuk meg a konyakot, majd kenjük meg a baracklekvárral. Vonjuk be olvasztott csokoládéval, lehetőleg minden oldaláról. Hagyjuk a csokit megkeményedni, majd az egész sütit alaposan csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább 2 napra a hűtőbe. Ha tehetjük, egy hétig se vegyük elő, hogy a konyak egyenletesen járja át a tésztát és összeérjenek az ízei.
Hááát ha nektek ilyen nehezen megy az eltüntetése,én átvállalom…Ráadásul elmúltam már 18,de felnőtt az még nem vagyok…nah szóval pont nekem való :D:P
Hmmm, 2,5 dl konyak az már nem kis mennyiség. Szerintem, aki nem édesszájú, annak is felkelti az érdeklődését eme összetevő, bár szerintem ez nélkül is jó kis süti lenne. Nagyon gusztának tűnik a fotó alapján.:)
Én is vállalkozom az eltüntetésére!
Ez nagyon jol hangzik, de en nem szeretem a konyakot, inkabb (kozerthetoen) mandarin likorrel ontenem le.
Gondolom az minedgy, vagy megsem?