Cukkíni gombával lerakva

Kategória: Fogyókúra, Húsmentes fogások

cukkini1aTele a piac szebbnél szebb cukkínikkel, ehhez a zsenge, vékonyakat keressük. Azoknak a héja is gyenge még és a magjai sem fejlődtek ki keményre. Ez tipikusan az a recept, ami nincs is, legalább is mennyiségeket nem tudok megadni, így aztán minden alkalommal kicsit más is lesz.

A cukkíniket legyalultam, vastagabbra, mint az uborkasalátához. A gombákat is felszeleteltem, hasonló mennyiség lehetett, mint a cukkíni. Egy nagy pohár tejfölt simára kevertem, adtam hozzá pici sót és szerecsendiót. Összekevertem két felvert tojással és egy marék reszelt sajttal.

A tűzállót kikentem, beszórtam morzsával. Beleraktam egy réteg gombát, megsóztam és szórtam rá mindenféle, kertben tépkedett, összevágott zöld fűszert. Pár kanál tejfölös maszatot tettem rá, majd jött a cukkíniréteg. A fölső réteg cukkíni volt, amire rákentem a tejfölös keveréket. Terítettem rá pár szelet sajtot, és először lefedve betettem a sütőbe. Talán fél órája sült, mikor már jól láthatóan rotyogott a szélén. Ekkor levettem a fedelét és még egy fél órát sütöttem, mire ilyen szépen pirosodni kezdett. A tojásos tejföl eléggé megköt, nem marad hígfolyós. Annél több lé lötyög az edény alján, ami mind a zöldségeinkből főtt ki. Lehetne egy réteg előfőzött rizst teríteni alá, hogy felszívja egy kicsit.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos