Házi felvágottak és egyebek – VKF 44.
Egy ideje nem jutottam hozzá, hogy nevezzek a VKF aktuális fordulóira, a mostani kiírás viszont annyira testreszabott lett, hogy nem hagyhatom ki. Talán még a pár napos csúszás is megbocsáttatik.
Régóta kísérletezek az ipari ételek házilagos előállításával. Sikerült is sokmindent leutánozni, helyettesíteni, amik közül a húsipar u.n. vörösárúit tekintem a legfontosabb eredménynek. Az egyszeri szőlősgazda mintájára elmondhatom: húsból is lehet párizsit készíteni.
A talán legmutatósabbra sikerült felvágottam, a nyelves
Nem akarok itt hosszú recepteket ismételgetni, inkább néhány linkkel hívogatom az érdeklődőket. Az oldal fejlécében levő Receptjegyzék gombra megnyíló listában érdemes megkeresni a Hideg ételeket, és indulhat a böngészés.
Az összes felvágott alapja a Párizsi, részletes leírással
Mortadella
Sajtos felvágott
Gépsonka
Sonkaszalámi
Húskenyér
Nyelves
Zalahús
Somogyi felvágott
Virsli házilag
Kenőmájas félkonzerv
Konyakos májas
Tejszínes májas
Disznósajt
Juhsajt házilag
Ömlesztett sajt
A felsorolás korántsem teljes, érdemes tallózni a receptjegyzékben, hogy lássuk, korántsem lehetetlen leszámolni a késztermékekkel!