Eperföldi spagetti
A szezon gyümölcse, és legtöbbünk nagy kedvence, az eper hálás alapanyag. A többnyire édesként kezelt gyümölcs új arcát mutatja, ha vesszük a bátorságot a szokatlan receptek kipróbálásához.
Ilyen ez az jellegzetes olasz tésztaételnek kinéző fogás, ahol a mártás pirosságát a paradicsom helyett az eper adja.
1 csomag spagetti
2 salotta hagyma vagy fehér héjú főzőhagyma
olívaolaj
0,5 kg eper
maréknyi bazsalikom levél
parmezán
2 kis gerezd fokhagyma
só, bors, oregano, kakukkfű
házi ételízesítő
A spagettit az ételízesítős vízben főzzük 5-6 perc alatt haraphatóan puhára, majd szűrjük le.
Közben a finom kockákra vágott hagymát kevés olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát és keverjünk rajta kettő, míg megérezzük az illatát. Tegyük bele a kicsit összevágott epret és pár perc alatt főzzük puhára. A botmixerrel dolgozzuk simára, a bazsalikom leveleket is beleaprítva. Fűszerezzük meg és pár perc alatt, csendesen forraljuk össze.
Tegyünk a tányérra a kifőtt tésztából, kanalazzunk rá a mártásból és reszeljünk a tetejére parmezánt. Néhány félretett eperrel és bazsalikomlevéllel díszítsük.