Epres krém karamellkéreggel

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Krémek

50 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
1 rúd vanília
kb. 5 dkg porcukor
kb. 5 dkg barnacukor

Az epret megtisztítjuk és hagyjuk lecsöpögni. Darabokra vágva elrendezzük a tálkákban.

A mascarponet kb. 0,5 dl tejszínnel a porcukorral és a vanília kikapart magjával habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. (Ha nem azonnal tálaljuk, habfixálóval verjük fel a tejszínt.) A krémet elsimítjuk az eper tetején.
Megszórjuk barnacukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk. Eperszemmel díszítve, azonnal tálaljuk.

Ha akad a házi szerszámkészletben gázos forrasztólámpa, azt is kölcsön vehetjük a karamellkéreg olvasztásához.
 

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos