Epres krém karamellkéreggel
50 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
1 rúd vanília
kb. 5 dkg porcukor
kb. 5 dkg barnacukor
Az epret megtisztítjuk és hagyjuk lecsöpögni. Darabokra vágva elrendezzük a tálkákban.
A mascarponet kb. 0,5 dl tejszínnel a porcukorral és a vanília kikapart magjával habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. (Ha nem azonnal tálaljuk, habfixálóval verjük fel a tejszínt.) A krémet elsimítjuk az eper tetején.
Megszórjuk barnacukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk. Eperszemmel díszítve, azonnal tálaljuk.
Ha akad a házi szerszámkészletben gázos forrasztólámpa, azt is kölcsön vehetjük a karamellkéreg olvasztásához.