Eper brulée

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Krémek

Ez a recept ideális akkor, ha rendkívül egyszerűen akarunk vendégeket elkápráztatni, de jutalomfalatkának, a saját szánkba se utolsó.

Akár 10 perc alatt is elkészülhetünk vele. Egyetlen különlegessége van, ez a karamell kéreg a tetején, amihez nem nélkülözhető a szakácsfáklyának is hívott gázégő. Egyre több háztartásban fellelhető már és a beszerzéséhez se kell egy talicska arany.

0,5 kg eper
2 – 3 dl krémes natúr joghurt
2 dl habtejszín
1 zacskó habfixáló (ha azonnal megesszük, kimaradhat)
2 ek fehér cukor
barna cukor

A megpucolt, lehetőleg behűtött epret terítsük tálba, a nagyokat vágjuk falatnyi darabokra. Szórjuk meg a fehér cukorral, de ha van gránátalma szirup kéznél, nagyon finom lesz tőle. Verjük habbá a tejszínt, ha kell a habfixálóval, majd óvatosan keverjük a joghurthoz. Ezt a habos krémet  kenjük el az epreken és kész is vagyunk. Tálalás előtt vastagon szórjuk meg barna cukorral és a vendégek szeme láttára olvasszuk ropogós karamell réteggé. Szerencsére elég gyorsan elkészül ahhoz, hogy ne aránytalanul hamarabb fogyjon el.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Eper brulée”


  1. Kata says:

    Úristen, de finom lehetett!!!



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos